Facebook   Twitter

08 novembre 2013

1r de primària. Enfillalls de tomàtigues o de disbarats?

Esdeveniments, Primària

Hem arribat a Primària i ho hem fet per la porta gran. Amb la seguretat d’aquells que saben que ho fan bé iniciam una nova Etapa amb ànsies i desig de donar resposta a la nostra curiositat.

I cercant definir la nostra identitat entre tants companys grans cercam un bon nom que ens ajudi a presentar-nos a tothom.

Seguint el fil conductor del curs aproparem la terra al currículum. El primer que feim és recordar tot allò relacionat amb l’hort que amb cura vàrem treballar el curs passat. Una visita l’hortet de la caseta ens ajuda. Tot d’una broten paraules com Aloe Vera, la terra i les males herbes, els pèsols, les quatre pedres, fruites i verdures, romaní i tot un seguit de tasques com regar, cultivar, llevar les males herbes, recollir, fumigar, veremar, llaurar, podar, cavar i fins i tot parlam de tot allò que pot fer un motocultor!!

De cada una d’aquestes paraules cercam una imatge que ens agradi. Feim una selecció i arribam a les tomàtigues, la gran finalista!

I quan parlam de les tomàtigues, amb quines accions les relacionam? Després d’una gran pluja de tasques, filam prim prim i arribam a la conclusió de que la que més ens crida l’atenció és el verb enfilar.

Però, què és això d’enfilar? idò ho haurem de descobrir! Tal vegada aquesta definició ens ajudarà: enfilar: fer passar un fil, un cordill, etc., pel forat d’alguna cosa.

I d’enfilar feim el bot a l’enfilall: conjunt de coses enfilades en un fil. I com no, començam a enfilar coses: tomàtigues, pebres, botifarrons i fins i tot perles, mentides i disbarats!!

Qui més qui manco a ca els padrins ha vist enfilalls de tomàtigues de ramellet però, qui de vosaltres ha enfilat res mai? Bé idò això té fàcil solució i començarem per una cosa senzilla, farem polseres enfilant piuets de colors i així, tots ho entendrem.

Com ara ja en sabem, també podrem fer un rosari perquè sabeu què? un rosari és un enfilall de dolços, no és vera?

I... pensau que acabarem el curs enfilant tomàtigues? Nosaltres n’estam ben segurs.

http://www.youtube.com/watch?v=UYbO...

Per cert, quan passeu pel passadís veureu que l’hem decorat amb fotografies així com també hem omplert la classe de colors, lletres i nombres. Ens agrada tenir-ho tot al nostre gust, així ens ho feim nostre; fins i tot hem penjat records de cursos anteriors, així no oblidarem d’on venim!

http://www.youtube.com/watch?v=NSnc...

Au idò, els ENFILALLS ja som aquí!!

Darreres
notícies

Campament 1r i 2n de primària. Curs 2022-2023
01 juny 2023
Circulars, Pares i mares, Primària, Sortides

Ajuts de menjador escolar 2023-2024
01 juny 2023
Circulars, Menjador, Pares i mares

Optativa 2n ESO 2023-2024
01 juny 2023
Circulars, Pares i mares, Secundària

Optativa 1r ESO 2023-2024
01 juny 2023
Circulars, Pares i mares, Primària