Facebook   Twitter

Activitats

Aquestes són les activitats que aquest curs 22-23 ofereix la Fundació Mata de Jonc a tots els alumnes, afavorint així una atenció més individualitzada i una millora curricular.

AMBIENTS/ESPAIS/TALLERS

Després d’aquests anys d’aturada a la fi podem recuperar part de l’essència del nostre projecte. Gràcies a la Fundació Mata de Jonc els equips docents d’infantil i 1r cicle de primària es doten amb professorat addicional per tal de poder dur endavant aquesta metodologia.

2 MESTRES DINS LA’ULA/DESDOBLAMENTS

Es potencia la parella educativa amb la qual cosa, en determinades hores, hi ha un segon mestre dins l’aula i es pot desdoblar el grup o bé atendre’l conjuntament. Comptar amb dos professors dins un grup, o fer un desdoblament, permet centrar-se en necessitats concretes i millorar i enriquir l’acompanyament de l’alumnat.

 

TALLER ARTÍSTIC

El llenguatge visual, com qualsevol altre llenguatge, té una gramàtica pròpia. El podem llegir, el podem aprendre, el podem interpretar. El podem practicar i millorar, el podem dir, el podem compartir. És més, ens ajuda a posar en pràctica maneres de fer diferents i diverses i ens obliga a adoptar punts de vista alternatius. I aquest és un exercici necessari i revolucionari en un món tan complex i, de cada vegada més, carregat d’imatges. En aquest taller, treballam el llenguatge artístic tant des de la producció i creació com des de la comprensió, lectura i anàlisi que podem fer de la multitud d’elements visuals que ens arriben o bé que generam. Educam la mirada i aprenem conceptes artístics coneixent-los mitjançant materials, tècniques i procediments plurals.

 

ESPECIALISTES ALS TALLERS DE 2n CICLE

Els tallers de 2n cicle agafen volada sumant, cada curs escolar, la figura d’un especialista extern en un dels seus tallers. Artesans, artistes, músics, dissenyadores... dins PuntArt; científics, meteoròlegs, cercadors de bolets, metgesses... dins PuntGea; escriptores, guionistes, glosadors… dins PuntCom; arquitectes, petits comerciants, matemàtics, delineants... dins PuntMat. Tots ells entraran dins les aules a impartir i compartir una vivència-taller de les que deixen petjada: un procés d’investigació i manipulació del que l’especialista convidat n’és el motor, amb tota la qualitat pedagògica i motivacional que una experiència així regala a mestres i alumnat implicats.

 

SPEAKING

Aquí es treballa la part d’expressió oral de la llengua anglesa. A 5 anys, i de 3r de primària a 4t d’ESO, una persona nadiva prepara activitats per fomentar la parla entre els alumnes, en alguns casos desdoblant el grup per augmentar el temps de pràctica. Es tracta l’idioma de manera natural i immersiva i, a través de treballs lúdics, es millora el nivell d’expressió i comprensió orals. La classe es fa 100% en anglès i es convida els alumnes a parlar només en aquesta llengua.

   

SALA D’ESTUDI

La Fundació Mata de Jonc subvenciona també, a secundària, una sala d’estudi perquè els alumnes que vulguin puguin fer-ne ús durant el descans del migdia. Cada dia l’aprofiten entre 20 i 30 alumnes.

 

TALLERS PER A L’EDUCACIÓ INTEGRAL

A secundària, s’organitzen tallers per a una educació integral de l’alumnat. En aquests tallers es treballen temes diversos amb continguts transversals com poden ser l’educació sexual, l’educació per a la prevenció de drogodependències, l’educació digital, l’alimentació o la salut, entre d’altres.

 

ACTIVITATS CURS 22-23

 


Notícies relacionades amb: Fundació

Notícies
relacionades

Benvinguda i activitats de la fundació. Curs 2023-2024
19 octubre 2023
Circulars, Fundació, Infantil, Pares i mares, Primària, Secundària, UEECO

Natació 1r cicle. Curs 2023-2024
29 setembre 2023
Circulars, Fundació, Pares i mares, Primària

Natació 1r i 2n de primària. Curs 2022-2023
28 setembre 2022
Circulars, Fundació, Pares i mares, Primària

Activitats