Facebook   Twitter

12 novembre 2012

Carmanyoles menjador escolar - Curs 2012-2013

Circulars, Infantil, Menjador, Pares i mares, Primària, Secundària, UEECO

Benvolguts pares i mares,

A la reunió de la Junta d’APA que es celebrà dimarts passat, es va plantejar la idea d’introduir el sistema de carmanyoles al menjador escolar. No és aquesta la primera vegada que tractam el tema a l’escola i, per això, hem trobat convenient fer-vos arribar les valoracions que ens han duit a donar una resposta negativa a la proposta.

En primer lloc, una raó econòmica de pes. Tot i entendre les dificultats econòmiques que pateixen algunes famílies; per desgràcia, cada vegada són més, l’escola també pateix les conseqüències de la crisi. La Conselleria d’Educació acumula un gran deute i les entrades de doblers que ens arriben a través del servei de menjador escolar resulten imprescindibles per a la continuïtat de les activitats i el manteniment del centre. Tot els guanys es reinverteixen al propi centre.

En segon terme, el preu del menú inclou les despeses generades pels sous del personal de cuina i els monitors que, a més d’atendre l’alumnat en el temps de dinar, també s’encarrega del control dels patis de migdia. Per això, el descompte que es podria aplicar a les famílies pel fet de dur el dinar de casa no seria significatiu en relació al preu actual.

Per altra banda, cal tenir en compte raonaments de caire pedagògic i de salut. Des dels seus inicis, l’escola ha treballat perquè els al·lots assoleixin uns bons hàbits alimentaris. Tots els treballadors del centre s’impliquen en aquesta tasca educativa que es desenvolupa també a les aules. El fet de disposar de cuina pròpia garanteix una dieta equilibrada i l’elaboració d’un menú mensual revisat periòdicament per part d’una especialista en nutrició externa al centre. La introducció de les carmanyoles, a més de plantejar problemes organitzatius, posaria en perill tot el programa educatiu establert.

En darrer terme, les autoritats competents en matèria de salut no recomanen aquest sistema, perquè no es poden garantir les condicions d’higiene i transport dels aliments, ni evitar les conseqüències que es podrien derivar d’aquest fet i de les quals l’escola no es pot fer responsable.

Us trametem la informació amb el desig d’atendre les vostres demandes i continuar treballant plegats per mantenir el model d’escola que volem per als nostres fills i alumnes.

Atentament,

L’Equip Directiu

La Junta d’APA

PDF - 116.8 kB
Carmanyoles menjador escolar - Curs 2012-2013

Darreres
notícies

Internet segur. Curs 2023-2024
02 octubre 2023
Circulars, Pares i mares

Menú octubre. Curs 2023-2024
02 octubre 2023
Circulars, Menjador

Natació 1r cicle. Curs 2023-2024
29 setembre 2023
Circulars, Fundació, Pares i mares, Primària

1r cicle al Museu Marítim. Curs 2023-2024
28 setembre 2023
Circulars, Primària, Sortides