https://www.high-endrolex.com/15

ESCOLAGAVINA-MATA DE JONC. Enllaçats pel català - Escola Mata de Jonc
Facebook   Twitter

22 abril 2013

ESCOLAGAVINA-MATA DE JONC. Enllaçats pel català

Pares i mares, Primària, Projectes, Sortides

Els alumnes de 6è de primària de l’escola inicien un programa d’intercanvi amb l’escola la Gavina de València.

L’actual situació de la llengua catalana ens ha encoratjat a posar en marxa una altra vegada un intercanvi amb una escola dels Països Catalans. Aquesta experiència no és nova, ara fa vint-i-set anys és va dur a terme una proposta més àmplia amb una escola de Catalunya, El Puig d’Esparreguera, i Mata de Jonc i la Gavina, que ara hem reiniciat el projecte. Els contactes començaren ara fa dos anys i l’empenta final per enllestir-ho i donar-li l’impuls definitiu ha estat la disposició dels pares i els alumnes d’emprendre una proposta nova, amb tots els temors i ansietats que una acció d’aquesta envergadura ens provoca.

Ens hem reunit, hem expressat i cercat resposta a les seves inquietuds i finalment hem decidit dur-ho a terme durant dos cursos: els nostres alumnes viatgen a València del 23 al 27 d’abril com a viatge de final de l’etapa primària i els valencians vendran a Mallorca el proper curs, quan aquests alumnes facin 1r d’ESO. El segon trimestre hem establert connexions setmanals amb l’Skype (amb sorpresa i molts de nervis els primers dies, a l’hora de posar-nos davant la càmera per fer la presentació als nous companys, però ben aviat ens vàrem familiaritzar amb aquesta nova manera de comunicar-nos.)

I què els durem? Bona cosa! Pares i alumnes varen fer propostes... Al final, el treball que els alumnes havien fet del nom de la classe L’arbre de la vida de Gustav Klimt, estampat sobre unes camisetes negres va ser el més viable. Però, aquí no acaba la cosa. La mestra de Llenguatge va trobar convenient fer una llibreta per escriure l’experiència i torna-m’hi torna-hi a treballar, procurant sempre ser el més original, n’han sortit de tota classe i color. I ja que hi som, farem un pin d’Enllaçats per la llengua. Ara ja ha arribat l’hora de preparar la bossa o motxilla per partir. Però n’hi haurà que voldran saber, què fareu per allà ? Contarem rondalles, cantarem, jugarem a handbol i corfbol, passejarem en barca per l’Albufera... Ben aviat tendreu notícies nostres.

Darreres
notícies

Contacontes. Curs 2023-2024
24 abril 2024
Biblioteca, Circulars, Esdeveniments

Segona reunió orientació famílies 4t ESO. Curs 2023-2024
24 abril 2024
Circulars, Pares i mares, Secundària

Final escolar balear d’handbol. Curs 2023-2024
22 abril 2024
Circulars, Esdeveniments

Mostra de teatre. Curs 2023-2024
18 abril 2024
Circulars, Extraescolars, Pares i mares, Primària, Secundària, UEECO

https://www.high-endrolex.com/15

https://www.high-endrolex.com/15