10 desembre 2012
Els alumnes de 3r d’ESO hem estudiat els diferents estats de la matèria i la seva interpretació segons la teoria cinèticocorpuscular.
El que resulta curiós és que la matèria en moltes ocasions es presenta en estats que no coincideixen exactament amb els estats sòlid, líquid o gas.
Això passa amb els aliments: una mousse de xocolata, una gelatina de maduixa, una maionesa, en quin estat es troben? Una mousse de xocolata és una escuma, una gelatina de maduixa és un gel, una maionesa és una emulsió.
Però encara hem observat una cosa més curiosa. Hi ha líquids que tenen un comportament sorprenent, poden modificar la seva fluïdesa simplement amb la pressió. Es diu que són líquids no newtonians, ja que no compleixen les lleis de Newton.
També a la cuina hem trobat el necessari per fer un líquid d’aquests, basta mesclar farina de blat de les índies (Maizena) amb aigua. Vegeu-ne el resultat.
Llistat provisional dels ajuts de menjador. Curs 2023-2024
22 setembre 2023
Circulars, Menjador, Pares i mares
Recordatori activitats extraescolars. Curs 2023-2024
21 setembre 2023
Circulars, Extraescolars, Infantil, Primària, Secundària, UEECO
Programa d’alerta escolar. Curs 2023-2024
14 setembre 2023
Circulars, Pares i mares
Activitats extraescolars. Curs 2023-2024
12 setembre 2023
Circulars, Extraescolars, Infantil, Pares i mares, Primària, Secundària, UEECO