Facebook   Twitter

11 maig 2014

Els enfilalls del nostre cos

Pares i mares, Primària, Projectes

Seguint amb el projecte del nom de la classe, fa un parell de setmanes, va venir na Sara, mare de n’Adrián, a explicar-nos moltes coses d’uns enfilalls que tenim al nostre cos!

Un dels òrgans més important al nostre cos és el cervell.

Però sabíeu que no és massa diferent al de la resta d’animals mamífers? Nosaltres ho hem pogut comprovar perquè na Sara ens ha duit els cervells d’un porc i d’un xot, i els hem pogut observar!

Ara bé, el que és realment important del nostre cervell no és la seva mida, sinó la quantitat de connexions entre les neurones, que són les cèl·lules del sistema nerviós, que aquest és capaç de gestionar, i la velocitat amb què es produeixen.

Hem après tantes coses! Quedaríeu ben sorpresos si ens ho voleu demanar! I sabeu què? La nostra edat és una de les millors per aprendre, perquè els nostres enfilalls estan en el seu millor moment, són ràpids i capaços de fer múltiples connexions. I ho hem d’aprofitar! Perquè sabem que això no serà així sempre. Amb l’edat, aquests enfilalls es deterioren i molts ho hem viscut de prop, entre els nostres padrins i padrines.

Per acabar-ho d’entendre, vàrem simular algun circuit. Na Sara era el cervell, que donava l’ordre, i cadascun de nosaltres una de les neurones del circuit que havia d’anar passant la informació perquè en Marcos pogués executar l’ordre. Bé, en realitat en Marcos era en Messi!!! El cervell d’en Messi, ràpid i àgil, ordena als enfilalls de la cama que xuti i.... GOOOOOOOOOL!!!!!!!

Darreres
notícies

Natació 1r cicle. Curs 2023-2024
29 setembre 2023
Circulars, Fundació, Pares i mares, Primària

1r cicle al Museu Marítim. Curs 2023-2024
28 setembre 2023
Circulars, Primària, Sortides

Proposta activitats extraescolars. Curs 2023-2024
28 setembre 2023
Circulars, Extraescolars, Pares i mares

Consulta jove. Curs 2023-2024
27 setembre 2023
Circulars, Pares i mares