Facebook   Twitter

09 juny 2015

Incidència campament 3r i 4t de primària Curs 14-15

Circulars, Pares i mares, Primària, Sortides, UEECO

Benvolgudes famílies,

Després dels fets ocorreguts a partir de divendres 5 de juny, tot i que el contacte amb vosaltres a través de les mares representants ha estat fluid, veim oportú fer-vos arribar un resum dels fets i les passes que hem duit a terme:

- Els 55 alumnes de les classes de 3r i 4t de primària han realitzat un campament durant els dies 3, 4 i 5 de juny al casal de les monges franciscanes de la Colònia de sant Jordi.

- Els han acompanyat quatre mestres de l’etapa de primària: en Tòfol Garau, n’Eva Martorell, na Carme Cabot i na Indiana Mas.

- A partir de divendres matí, alguns dels participants al campament varen començar a tenir malestar general i vòmits.

- Al llarg del divendres 5 i del dissabte 6, els alumnes i mestres amb indisposició (vòmits i alguns també amb diarrea i febre) varen arribar a ser 42 (40 alumnes i dos mestres).

- A dia d’avui ja hi ha 11 familiars d’aquests alumnes que han desenvolupat els mateixos símptomes.

- Durant tot el cap de setmana s’ha establert comunicació contínua entre famílies i escola, a través de la mare representant de 3r (Susanna Martínez), la mare representant de 4t (Anna Noguera) i la directora de l’escola (Teresa Llompart).

- La direcció es va posar en contacte tant amb la propietària del restaurant Can Pep Serra (on dijous dinaren i soparen i divendres dinaren), com amb el gerent del casal de colònies (d’on han begut l’aigua cada dia), els quals han col·laborat al màxim en el nostre intent d’aclarir la causa d’aquesta circumstància.

- L’aigua del casal ja s’ha duit a analitzar però els resultats no estaran fins d’aquí a quinze dies.

- Durant el cap de setmana, les converses telefòniques amb Son Espases, amb l’112 i amb el 061 ens indicaven que havíem pres les mesures adequades.

- Dissabte matí telefonàrem al número de la Conselleria de Sanitat 971177362 i deixàrem un missatge de veu informant dels fets.

- El primer contacte amb aquesta conselleria es va produir el dilluns 8 a primera hora del dematí.

- Des de la Conselleria de Sanitat ens han sol·licitat tota una sèrie de dades per poder fer el seguiment de la situació epidèmica: aliments ingerits durant el campament, llistat de noms i llinatges dels alumnes que assistiren al campament, data de naixement i telèfons de contacte.

- Hem informat dels fets al nostre inspector educatiu, el sr Antoni Arbós Grimalt, qui ens ha recomanat fer una sol·licitud formal demanant un informe de la consideració sanitària que atorguen a aquesta situació

- Vàrem modificar el menú dels alumnes de 3r i 4t de primària de dilluns 8 per dieta astringent.

- El servei d’epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Consum informa telefònicament que tot apunta que la causa probable sigui un brot de Gastroenteritis de curs benigne.

Com sabeu, estam a la vostra disposició per a qualsevol dubte.

Moltes gràcies a tots per la vostra col·laboració!

Atentament,

L’equip directiu

Darreres
notícies

Sortida Alcanada infantil febrer. Curs 2023-2024
21 febrer 2024
Circulars, Infantil, Pares i mares, Sortides

Acte Palestina. Curs 2023-2024
15 febrer 2024
Circulars, Esdeveniments, Pares i mares

Campament 5è. Reunió famílies. Curs 2023-2024
13 febrer 2024
Circulars, Pares i mares, Primària

Menú febrer. Curs 2023-2024
01 febrer 2024
Menjador, Pares i mares