https://www.high-endrolex.com/15

JOCS DEL MÓN... L’AUALÉ - Escola Mata de Jonc
Facebook   Twitter

02 desembre 2013

JOCS DEL MÓN... L’AUALÉ

Circulars, Infantil, Pares i mares, Primària, Secundària, UEECO

JOCS DEL MÓN... L’AUALÉ

Aquest curs, com ja us hem comentat a altres circulars, volem presentar-vos jocs del món, activitat que va dirigida a totes les edats! Aquestes presentacions es faran en tres sessions que dedicarem a un joc concret.

Així, per començar, us parlarem dels mancales, concretament de l’aualé. Els mancales són tots els jocs que es juguen amb un tauler amb forats (o simplement clotets a terra) on es van sembrant llavors (fitxes) i l’aualé és el joc mancala que hem triat per ensenyar-vos. El primer joc que es pot considerar amb tota seguretat un mancala és del segle VII d.C. i es va trobar a Etiòpia.

Així que si us agraden els jocs de sobretaula, prepareu-vos i veniu a la Sala Gran:

  • Dimarts 3 de desembre: fareu un aualé vosaltres mateixos amb material reciclat. Heu de portar: 2 oueres de 6 ous o 1 de 12 ous (dues fileres de 6); paper de regal, ferratines, retoladors... per decorar; tisores, cola i celo, i 48 llavors petites per fer de fitxes (o el que trobeu).
  • Dimecres 4 de desembre: aprendrem a jugar a l’aualé. Heu de portar l’aualé que us haureu fet el dia 3, però per als qui no puguin venir dimarts, nosaltres en portarem uns quants.
  • Dimarts 10 de desembre: músiques i contes del país originari de l’aualé, amb la col·laboració de la Catalina Llobera. Després penjarem les instruccions per fer-vos un aualé i les regles del joc al blog de la biblioteca!

Us hi esperam,

Comissió de Mares de la Biblioteca

Darreres
notícies

Final de curs. Curs 2023-2024
14 juny 2024
Circulars, Infantil, Pares i mares, Primària

Afa: festa final de curs. Curs 2023-2024
07 juny 2024
Circulars, Esdeveniments

Comiat 6è de primària. Curs 2023-2024
06 juny 2024
Circulars, Esdeveniments, Pares i mares, Primària

Concert Coral Final de curs. Curs 2023-2024
04 juny 2024
Circulars, Esdeveniments, Extraescolars, Pares i mares

https://www.high-endrolex.com/15

https://www.high-endrolex.com/15