Facebook   Twitter

08 maig 2012

Kamishibai

Esdeveniments, Infantil, Primària, Projectes

El passat dia 18, dins el marc de les activitats programades per a la celebració de Sant Jordi i la inauguració de la biblioteca del centre, començaren les sessions de Kamishibai.

Però, què és un Kamishibai? Doncs un teatre de paper que serveix de suport per contar contes. Està format per un conjunt de làmines que tenen el dibuix a un costat i el text a l’altre.

La lectura es realitza col·locant les làmines en ordre sobre un teatret de fusta amb tres portes, de cara a l’auditori i desplaçant les làmines una rere l’altra a mida que avança el text. El presentador o intèrpret llegeix el text mentre els espectadors contemplen els dibuixos.

Aquesta forma de narració oral és tradicional del Japó i recuperà la seva vigència entre els anys 20 i 50 del segle XX. Aconseguí el seu desenvolupament durant la gran depressió dels anys 30, quan serví com a mètode de subsistència per a moltes famílies.

El contacontes era un venedor de dolços que es desplaçava de poble en poble en bicicleta i es situava a les cantonades dels carrers, mentre feia sonar un instrument fet amb dues fustes per cridar l’atenció del públic infantil.

Els contes narrats a l’escola els han elaborat els alumnes de 4t i 6è de primària i els han permès treballar de forma creativa la il·lustració, l’escriptura, la lectura i la parla.

Les llepolies no han fet acte de presència, però sí les roses, ben roges i esponeroses, que cada any ens acompanyen per a la festivitat de Sant Jordi. A la butxaca ens han quedat moltes històries que, ben segur, us contarem en una altra ocasió.

Darreres
notícies

Calendari eleccions Consell Escolar 2021. Curs 2020-2021
13 octubre 2021
Circulars, Infantil, Pares i mares, Primària, Secundària, UEECO

Actualitzacions publicades mesures excepcionals COVID-19
08 octubre 2021
Circulars, Infantil, Pares i mares, Primària, Secundària, UEECO

Sus a les activitats extraescolars. Curs 2021-2022
08 octubre 2021
Circulars, Extraescolars, Infantil, Pares i mares, Primària, Secundària, UEECO

Menú d’octubre. Curs 2021-2022
30 setembre 2021
Circulars, Infantil, Menjador, Pares i mares, Primària, Secundària, UEECO