Facebook   Twitter

03 novembre 2014

L’aurora boreal

Primària, Projectes

L’aurora boreal consisteix en una resplendor que apareix al cel nocturn de les regions properes a les zones polars a causa de l’impacte de les partícules de vent solar amb el camp magnètic de la Terra. A les latituds de l’hemisferi nord, hom la coneix com a aurora boreal, un nom donat per Galileo Galilei, en referència a la deessa romana de l’alba Aurora i el seu fill, en representació dels vents del Nord. Normalment es veuen més intensament durant les temporades de setembre a octubre i de març a abril. A les latituds de l’hemisferi sud es coneix com aurora austral.

Les aurores no són exclusives de la Terra, ja que també s’observen en altres planetes del sistema solar com Júpiter, Saturn, Mart i Venus. El fenomen no es produeix només de manera natural: també es poden reproduir artificialment al laboratori i apareixen durant les explosions nuclears.

Nosaltres som la classe de 4t. Som 28, 14 nins i 14 nines. Som molt xerradors i ens agrada jugar molt. Quan tornam del pati estam molt nerviosos. Tenim un pati que és com un bosc, hi ha un arbre on és molt fàcil pujar-hi. També hi ha un altre pati que és com de futbol. Té un camp bastant gros que s’utilitza per jugar a handbol també. Una de les assignatures que li agrada més a tota la classe és educació física. El nom de la classe és Aurora Boreal perquè el nom havia d’estar relacionat amb la llum. Les nostres assignatures són anglès, matemàtiques,educació física, informàtica (però informàtica amb tauletes!!), música, medi, castellà, estudi, tutoria. La nostra tutora és n’Eva.

Darreres
notícies

Menú maig. Curs 2017-2018
26 abril 2018
Circulars, Infantil, Menjador, Pares i mares, Primària, Secundària, UEECO

Inscripcions escola d’estiu. Curs 2017-2018
24 abril 2018
Circulars, Infantil, Pares i mares, Primària, UEECO

Reunió de pares, Merlets. Curs 2017-2018
24 abril 2018
Circulars, Infantil, Pares i mares

Un munt de llibres. Curs 2017-2018
23 abril 2018
Circulars, Infantil, Pares i mares, Primària, Secundària, UEECO