Facebook   Twitter

16 maig 2013

Na Maria, una matajonquera en pràctiques

Equip, Projectes, Secundària

Enguany a secundària, hem tengut una alumna en pràctiques, na Maria Melià.

En realitat, per a ella ha estat un retorn a l’escola, perquè n’havia estat alumna, però aquesta vegada ha canviat el paper, perquè ha ocupat el lloc dels professors. Durant gairebé 4 mesos, ha estudiat els documents, ha observat, ha preparat la programació i els materials i ha fet classes als alumnes de 1r i 4t d’ESO.

A 1r ha impartit la narració: els contes, les llegendes i les rondalles.

A 4t ha fet les classes de literatura sobre en Llorenç Villalonga.

I dins els materials que havia preparat, hi havia la lectura d’algun exemple d’Els contes sintètics, que escrigué l’autor.

A més de llegir-los, va proposar als nostres alumnes d’escriure’n algun. I aquí en teniu el resultat:

CONTES SINTÈTICS DELS ALUMNES DE 4t D’ESO

LA PLATJA

Un dia assolellat. Qualsevol persona voldria anar a la platja, menjar gelat, el para-sol, el renou de les ones, la pilota de volei... Un home sortí de casa seva sense crema solar. Cinc mesos més tard moria de càncer de pell.

EL PAS DEL TEMPS

L’home de negocis utilitzava el cotxe per evitar anar a peu a la feina. Els curts trajectes en cotxe l’ajudaren a estalviar temps, que, davant les seves hores lliures, utilitzava per passejar a peu pel parc.

LA PRIMERA FEINA

Un jove de 18 anys acaba de complir el seu somni: li han concedit el seu primer treball com a mecànic a un taller. El seu primer client arriba amb el seu cotxe, al qual li falta una porta. El jove mecànic ha de soldar la porta. Li bota una espira als texans bruts de benzina i es cala foc.

L’ARISTOCRÀCIA

Jo no sóc rei, no sóc príncep i no sóc infant. Sóc un pagès molt honrat que amb una princesa m’he casat. I ara he perdut tota la dignitat.

LA PERESA

Un dia de peresa no tenia ganes de preparar-se el berenar i va decidir anar al McDonald’s. Va demanar un McFlurry d’M&M’S i xocolata. En acabar el McFlurry es va ennuegar amb un tros d’M&M’S, va caure en terra i va morir.

No creis que hi pot haver algun futur literat entre nosaltres???

I des d’aquí, aprofitam per donar-te les gràcies, Maria, per tota la feina feta. També volem desitjar-te molta sort per al futur.

Darreres
notícies

La Molina 4t d’ESO. Curs 2023-2024
28 febrer 2024
Circulars, Secundària, Sortides

Estudi Equip GroWinApp - Universitat de les Illes Balears
28 febrer 2024
Circulars, Pares i mares

Camp d’aprenentatge de Binifaldó 5è. Curs 2023-2024
26 febrer 2024
Circulars, Pares i mares, Primària, Sortides

Es Barcarès 3r de primària. Curs 2023-2024
23 febrer 2024
Circulars, Pares i mares, Primària, Sortides