Facebook   Twitter

18 desembre 2013

Terra a la vista!!!! Portes d’artista!!!!

Infantil, Primària, Projectes, Secundària, UEECO

Escollir cada any un tema que ens unifica com a escola (enguany, per unanimitat de claustre, es decidí VIVIM LA TERRA), representa l’inici d’una seriosa proposta pedagògica, d’un curs de durada, que pretén crear vincles comuns de motivació, de convivència i d’investigació entre tot el personal matajonquer; i provocar activitats compartides que es plantegen interdisciplinarment i entre edats ben diverses.

Enguany, el punt de partida d’aquest ambiciós projecte ha estat un REGAL molt especial entre PADRINS I FILLOLS del que ens agradaria fer-vos-en cinc cèntims.

Primera passa: LA RECERCA

Cada grup classe escull el nom que, relacionat amb el tema esmentat, identificarà la seva aula: així aconseguim GARBELLS (3 anys), CÀVECS (4 anys), XAPETES (5 anys), ENFILALLS (1r Primària), MOLINERS (2n Primària), ESPANTAOCELLS (3r Primària), MATANCERS (4t Primària), CARBONERS (5è Primària), SEGADORS (6è Primària), SENALLES (UEEC), MALES HERBES (1r ESO), TAFONERS (2n ESO), TRACTORS (3r ESO) i L’AMO I SA MADONA (4t d’ESO).

Segona: EL LLUÏMENT

Cada nom triat es fa públic i es mostra en un plafó de color VERD (color amb què identificam aquest curs tan necessàriament reivindicatiu), que serà penjat a la part exterior de les les portes de les aules.

Tercera: EL REGAL

Cada plafó és pensat i creat per convertir-se en un regal entre PADRINS I FILLOLS, de manera que les diferents classes s’encarreguen de fabricar-lo i es deixen seduir pel nom de l’aula a qui l’hauran de regalar. Tots es predisposen a escorcollar sobre el nom amb què s’identifiquen uns altres, a activar la seva creativitat i a assumir el repte d’aconseguir un resultat prou original per deixar bocabadats els qui el rebran.

Ara és un guster passejar pels passadissos de l’escola i trobar singulars estendards a cada portal, amb un tema compartit: portes DE LA TERRA que et conviden a entrar i descobrir com hi treballen, amb la LLENGUA DE LA TERRA, joves que aprenen i ensenyen a estimar-la.

GARBELLS

CÀVECS

XAPETES

ENFILALLS

MOLINERS

ESPANTAOCELLS

MATANCERS

CARBONERS

SEGADORS

CORDES

MALES HERBES

TAFONERS

TRACTORS

Darreres
notícies

Natació 1r cicle. Curs 2023-2024
29 setembre 2023
Circulars, Fundació, Pares i mares, Primària

1r cicle al Museu Marítim. Curs 2023-2024
28 setembre 2023
Circulars, Primària, Sortides

Proposta activitats extraescolars. Curs 2023-2024
28 setembre 2023
Circulars, Extraescolars, Pares i mares

Consulta jove. Curs 2023-2024
27 setembre 2023
Circulars, Pares i mares