Facebook   Twitter

10 desembre 2012

Els estats de la matèria

Racó científic, Secundària

Els alumnes de 3r d’ESO hem estudiat els diferents estats de la matèria i la seva interpretació segons la teoria cinèticocorpuscular.

El que resulta curiós és que la matèria en moltes ocasions es presenta en estats que no coincideixen exactament amb els estats sòlid, líquid o gas.

Això passa amb els aliments: una mousse de xocolata, una gelatina de maduixa, una maionesa, en quin estat es troben? Una mousse de xocolata és una escuma, una gelatina de maduixa és un gel, una maionesa és una emulsió.

Però encara hem observat una cosa més curiosa. Hi ha líquids que tenen un comportament sorprenent, poden modificar la seva fluïdesa simplement amb la pressió. Es diu que són líquids no newtonians, ja que no compleixen les lleis de Newton.

També a la cuina hem trobat el necessari per fer un líquid d’aquests, basta mesclar farina de blat de les índies (Maizena) amb aigua. Vegeu-ne el resultat.

Darreres
notícies

Menú de setembre. Curs 2020-2021
11 setembre 2020
Circulars, Infantil, Menjador, Pares i mares, Primària, Secundària, UEECO

AJUDES BEQUES ALUMNES AMB NEE. CURS 2020-2021
11 setembre 2020
Circulars, Pares i mares, Primària, Secundària, UEECO

AUTORITZACIONS I PERMISOS
08 setembre 2020
Circulars, Infantil, Pares i mares, Primària, Secundària, UEECO

Llistes definitives matrícula 20-21
14 juliol 2020
Circulars