Facebook   Twitter

02 desembre 2013

JOCS DEL MÓN... L’AUALÉ

Circulars, Infantil, Pares i mares, Primària, Secundària, UEECO

JOCS DEL MÓN... L’AUALÉ

Aquest curs, com ja us hem comentat a altres circulars, volem presentar-vos jocs del món, activitat que va dirigida a totes les edats! Aquestes presentacions es faran en tres sessions que dedicarem a un joc concret.

Així, per començar, us parlarem dels mancales, concretament de l’aualé. Els mancales són tots els jocs que es juguen amb un tauler amb forats (o simplement clotets a terra) on es van sembrant llavors (fitxes) i l’aualé és el joc mancala que hem triat per ensenyar-vos. El primer joc que es pot considerar amb tota seguretat un mancala és del segle VII d.C. i es va trobar a Etiòpia.

Així que si us agraden els jocs de sobretaula, prepareu-vos i veniu a la Sala Gran:

  • Dimarts 3 de desembre: fareu un aualé vosaltres mateixos amb material reciclat. Heu de portar: 2 oueres de 6 ous o 1 de 12 ous (dues fileres de 6); paper de regal, ferratines, retoladors... per decorar; tisores, cola i celo, i 48 llavors petites per fer de fitxes (o el que trobeu).
  • Dimecres 4 de desembre: aprendrem a jugar a l’aualé. Heu de portar l’aualé que us haureu fet el dia 3, però per als qui no puguin venir dimarts, nosaltres en portarem uns quants.
  • Dimarts 10 de desembre: músiques i contes del país originari de l’aualé, amb la col·laboració de la Catalina Llobera. Després penjarem les instruccions per fer-vos un aualé i les regles del joc al blog de la biblioteca!

Us hi esperam,

Comissió de Mares de la Biblioteca

Darreres
notícies

Matèries pendents setembre 2019
09 juliol 2019

Final de curs 2019
25 juny 2019

Llibres i material Curs 2019-2020
18 juny 2019
Circulars, Infantil, Pares i mares, Primària, Secundària, UEECO

Comanda material curs 2019-2020
18 juny 2019
Circulars, Infantil, Pares i mares, Primària, Secundària, UEECO