Facebook   Twitter

08 maig 2012

Kony 2012

Secundària

El passat divendres 20 d’abril, els alumnes de 3r d’ESO vàrem fer una acció fantasma a l’escola, en què deixàrem a cada classe cartells que posaven "Kony 2012" i una adreça web que duia a aquest vídeo.

Fou una acció pensada per ells per cridar l’atenció sobre Joseph Kony, un militar ugandès que es dedica a matar civils, segrestar nins per fer-los fer de soldats i atemorir bona part de la població de les zones frontereres d’Uganda, Sudan del Sud, República Centreafricana i República Democràtica del Congo.

La campanya viral tenia com a objectiu donar a conèixer el personatge. Fer-lo visible seria el primer pas per per parar-li els peus i capturar-lo. La campanya ha tengut un gran ressò internacional i la idea era que, a tot arreu, el 20 d’abril, es fes una "marató" per tal de fer conèixer el nom d’aquest personatge.

Una de les coses més interessants de l’acció és que a la tutoria hem comentat la "cara b" d’aquesta campanya. La campanya ha tengut tant d’èxit que, evidentment, ha rebut diverses crítiques. Bàsicament, que no destinen tots els diners del merchandising a ajuda als refugiats, que fan la feina bruta al govern dels Estats Units perquè els envaeixi i es quedi amb el seu petroli, que el vídeo intenta manipular l’espectador, que ara en Kony ja no actua a Uganda, que el creador del vídeo ha estat detingut per escàndol públic...

Si qualcú hi està interessat, aquí teniu un parell d’enllaços que expressen punts de vista escèptics o crítics amb la campanya:

Al final, decidírem que, malgrat totes les crítiques, el problema d’origen estava clar que existia i que valia la pena divulgar el tema.

Darreres
notícies

Concurs literari de Sant Jordi. Curs 2019-2020
20 febrer 2020
Biblioteca, Circulars, Pares i mares, Primària, Secundària

Sortida 3 anys i 4t de primària, Castell de Bellver. Curs 2019-2020
19 febrer 2020
Circulars, Infantil, Pares i mares, Primària, Sortides

XI Concert Cooperatiu Solidari. Curs 2019-2020
17 febrer 2020
Circulars, Esdeveniments, Infantil, Pares i mares, Primària, Secundària, UEECO

Taller de cuina de febrer. Curs 2019-2020
13 febrer 2020
Circulars, Extraescolars, Infantil, Pares i mares, Primària