Facebook   Twitter

11 març 2012

Moviments migratoris

Pares i mares, Primària

Els alumnes de 5è de Primària han estudiat els moviments de població dels darrers anys al nostre territori. Una vegada han confirmat l’augment de població, era necessari analitzar les causes de l’augment demogràfic i també era convenient, a partir de les dades obtingudes, estudiar la procedència dels immigrants.

Una de les activitats proposades als alumnes era fer una entrevista a qualque persona immigrant que coneixien. Si per a uns era una tasca relativament fàcil contactar amb aquestes persones, per a altres va suposar alguns entrebancs. Els pares, sempre pendents de la nostra tasca docent, ja ens oferien col·laboració i propostes per treballar i aprofundir en el coneixement de les persones immigrants, d’acord amb la nova realitat social i educativa. Amb la seva col·laboració, organitzàrem una trobada amb un petit grup de persones immigrants, de diferents llocs de procedència, perquè ens explicassin la seva experiència personal. Vàrem pensar que era prou interessant per compartir-la amb els alumnes de 6è, companys del 3r cicle de Primària. Ens reunírem a la biblioteca i gaudírem d’aquesta experiència Us volem presentar els participants:

  • Paola Ana Maddonni i Estela López, mares de l’escola, d’Argentina
  • Adewole Ewedimu de Nigèria i Mamadou Mbaye de Senegal

Ens explicaren d’on venien amb aquesta presentació:

Inmigrantes

Una vegada fetes les presentacions, ens explicaren les raons que els varen dur a emigrar del seu país d’origen. Situacions que, tot i ser diferents, responien a l’objectiu de millorar les condicions de vida. Seguidament ens exposaren els problemes més greus que tenen els nouvinguts:

  • La comunicació, per als que procedien d’Àfrica
  • L’allotjament
  • Els permisos, sense els quals no podien establir contractes de feina i de lloguer

Aquest camí és molt llarg; per a alguns, un grapat d’anys. Després, tot un seguit de preguntes arrodoniren una xerrada on tots els assistents, mestres i alumnes, ens vàrem sentir molt més a prop d’aquestes persones que avui en dia formen part del nostre teixit social.

MOLTES GRÀCIES A TOTS!!!!

Darreres
notícies

Reunions de famílies 2n cicle de primària. Curs 2020-2021
22 octubre 2020
Circulars, Pares i mares, Primària

Reunions de famílies 1r cicle de primària. Curs 2020-2021
21 octubre 2020
Circulars, Pares i mares, Primària

AJUTS INDIVIDUALITZATS DE MENJADOR. CURS 2020-2021
08 octubre 2020
Circulars, Infantil, Pares i mares, Primària, Secundària, UEECO

Calendari escolar. Curs 2020-2021
02 octubre 2020
Circulars, Infantil, Pares i mares, Primària, Secundària, UEECO