Facebook   Twitter

25 juny 2013

Operació biquini? NO! Cuida el teu cos!

Pares i mares, Primària, Projectes

Avui, a primer de primària, ha vingut a classe la mare d’en Miquel, na Mar, que és metgessa i ens ha explicat moltes coses interessants per tenir cura del nostre cos.

Hem après que menjar sa és fàcil i que per trobar els aliments que necessitam només hem d’anar a comprar a un dels molts mercats que coneixem.

També ens ha explicat que hem de fer cinc menjades al dia: berenar, berenar a mig dematí, dinar, berenar l’horabaixa i sopar. El menjar, i així ho entendrem, és la nostra benzina per tenir forces per a tot el dia.

De bon matí, un bon berenar és clau i hi ha d’haver un lacti, així com aliments amb farina (pa, coques, galetes) i fruita o un bon suc de taronja natural.

També per cuidar el nostre cos hem de fer exercici: activitat física tres dies per setmana. I sobretot, beure molta aigua, gairebé 2 litres cada dia, que són deu tassons aproximadament.

Na Mar ens ha explicat què és el menjar de cullera i que ella recomana menjar assegut a taula, a poc a poc i gaudir del menjar i de la companyia.

Altres recomanacions: menjar fruites i verdures com a mínim 5 vegades al dia. No oblidar els aliments amb fibra i menjar més peix.

I un darrer consell, els millors pastissos són els de casa.

Moltíssimes gràcies, Mar, per ajudar-nos a aprendre com cuidar el nostre cos. Ah i per aquest saníssim berenar!!

Darreres
notícies

Campament 1r i 2n de primària. Curs 2022-2023
01 juny 2023
Circulars, Pares i mares, Primària, Sortides

Ajuts de menjador escolar 2023-2024
01 juny 2023
Circulars, Menjador, Pares i mares

Optativa 2n ESO 2023-2024
01 juny 2023
Circulars, Pares i mares, Secundària

Optativa 1r ESO 2023-2024
01 juny 2023
Circulars, Pares i mares, Primària